Början...........................

Ett program på tv om serengeti i Afrika. Bilden jag fick se var ett träd i solnedgång , jag hade då endast en svartvit tv. Vid det tillfället gick jag till jobbet och passerade träd vid en järnväg ,tanken kom då, hur sitter grenarna fast  egentlingen ?

Det var då allt skapande började på allvar. Detta kan ha varit 1972. Ungefär samtidigt så hade Eskilstuna folkhögskola en estetisk linje , dit sökte jag 1973 men kom inte in detta år. Jag hade läst lite om träsnitt , det ända jag hade till hands var en bit masonit och lite svart modellfärg av det blev några fåglar i motljus skapade , och på märkliga vägar så hamnade den i Cannes. 1978 sökte jag igen och kom då in på den estetiska linjen (bilden är en av de första jag gjorde ) Estetiska linjen innehöll flera konstnärliga inriktningar tex: måleri, textil, keramik, skulptur o grafik. Grafiken fastnade jag direkt för och än idag håller jag på med grafiska metoder.

Jag började att etsa , men så småningom gick jag över till sk torra tekniker såsom: Träsnitt , trägravyr , torrnålsgravyr , linoleumsnitt och collografi. Har även illustrerat några böcker , tex  Castella Maris Baltici II , Prästgårdinventering , Arkeologisk utgrävning och Västerviks historia förhistoria o arleolog.